Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΚOΛΑΤΕΝΙΑ ΚΙΝΗΤΑ


Αν η σοκολάτα είναι το γλυκό που όχι μόνο σας αρέσει αλλά ικανοποιεί κάτι περισσότερο από την γεύση και τα διάφορα χημικά του εγκεφάλου, τώρα έχετε κάθε καλή δικαιολογία να κουβαλάτε μια μπάρα μαζί σας. Θήκη από σιλικόνη σε σχήμα και χρώμα σοκολάτας γάλακτος, για το iPhone 3GS και το 3G, μαζί με προστατευτικό για την οθόνη και το απαραίτητο μαντηλάκι για καθαρισμό. 0% λιπαρά, 100% προστασία από γρατζουνιές και πτώσεις από μικρό ύψος για μόλις $18 ή περίπου €14.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ
Ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ έγινε πριν από λίγες μόνο ημέρες στο Παρίσι. Το Salon du Chocolat, ή αλλιώς σαλόνι σοκολάτας, διοργανώθηκε φέτος για 16η συνεχόμενη χρονιά και η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Δεκάτες χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα για να απολαύσουν τις δημιουργίες περισσότερων από 400 συμμετέχοντων.
Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές από κατασκευαστές σοκολάτας και σοκολατερί από ολόκληρο τον κόσμο, να μάθουν κάποια από τα μυστικά τους και φυσικά… να δουν από κοντά επίδειξεις μόδας με ρούχα και αξεσουάρ φτιαγμένα από διάφορα είδη σοκολάτας!

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ!!
ΤΑΥΡΟΣ
Προτιμά τις πλούσιες γεύσεις και την ποικιλία.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Προτιμά τις λεπτές γεύσεις και τα φωτεινά χρώματα στη διακόσμηση των γλυκών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Προτιμά τις ελαφριές γεύσεις και τις πρωτότυπες ιδεες.

ΛΕΩΝ
Αγαπά πολύ τα γλυκά και απαιτεί την τελειότητα στην παρουσίασή τους

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είναι πολύ εκλεκτικός στη γεύση του, για αυτό δίνει ιδιαίτερη 
σημασία στα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα γλυκό.

ΖΥΓΟΣ
Προτιμά τις έντονα πικάντικες γεύσεις και την ωραία παρουσίαση των γλυκών.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αποφεύγει τις πολύ γλυκές γεύσεις και αγαπά ιδιαίτερα τους ξηρούς καρπούς.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αγαπά τα γλυκά και προτιμά όσα έχουν κρέμα και σαντιγύ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Προτιμά τις απλές γεύσεις και γοητεύεται απο τις διακοσμήσεις .

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Προτιμά τις πικρόγλυκες γεύσεις και τον συγκινούν οι απίθανες ιδέες στην παρουσίαση τους.

ΙΧΘΕΙΣ
Προτιμά τις αρωματικές γεύσεις και φυσικά τα γλυκά που περιέχουν αλκοόλ. γλυκά και προτιμά όσα έχουν κρέμα 

Σοκολατένιες κρέπες

ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
80 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. ζάχαρη
5 αυγά
175 χιλ.λ. γάλα
1 κ.σ. ρούμι
140 γρ. βούτυρο
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος διπλή
220 γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα
Εξωτικά φρούτα και λεπτές φλούδες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάθε κομμάτι περιέχει: περ. 810 θερμ./3.402 kJ, 18 γρ. πρωτ., 62 γρ. λιπ., 46 γρ. υδατ.1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα κοσκινίζουμε μέσα σ' ένα μπολ.Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε 2 αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά. Ανα­κατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τέλος ρί­χνουμε το γάλα και τα χτυπάμε όλα μέ­χρι να γίνουν μία λεία ζύμη. Αρωματί­ζουμε με ρούμι.2. Λιώνουμε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι και προσθέτουμε 2 κ.σ. στη ζύμη. Ανα­κατεύουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε 30' να ησυχάσει.3.Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι για κρέπες με λιωμένο βούτυρο και το βάζουμεστη φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι περ. 3 κ.σ. ζύμη ανά κρέπα και την απλώνουμε ανακινώντας το. Τις τηγανίζουμε γύρω στα 2', τις γυρνάμε από την άλλη και τις τηγανίζουμε ακόμη 1', μετά τις βάζουμε  σ' ένα πιάτο.4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000 C(με αέρα στους 1800 C). Ρίχνουμετην διπλή κρέμα γάλακτος με τα κομμα­τάκια σοκολάτας σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να λιώσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.5. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα κροκάδια των υπόλοιπων αυγών και 1 κ.σ.ζάχαρη. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα σοκολάτας και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βάζου­με προσεχτικά στη σοκολάτα.
6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Aλείφουμε τις κρέπες διαδοχικά με 1κ.σ σοκολά­τα και τις διπλώνουμε σε τρίγωνα. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε στο φoύρνο περ. 20'. Τις γαρνίρoυμε και τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή επιτυχία

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΝΕΑ

Κυνηγώντας το σοκολατένιο διαμάντι
Όλα τα ζαχαροπλαστεία της επικράτειας πουλάνε κάτα κόρον τούρτες-σοκολάτα. Είμαστε λαός γλυκατζήδων και αθεράπευτα σοκολατοφάγων. Αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε ανάμεσα στις διασημότερες ελληνικές τούρτες-σοκολάτα εκείνη που, για χάρη της, θα κάναμε χιλιόμετρα για να την αγοράσουμε.

Δεν θα σας αποκαλύψουμε αν βρήκαμε το Holy Graal. Θα σας πούμε όμως ότι οι τούρτες που δοκιμάσαμε, ήταν άνισες. Γευτήκαμε τούρτες πολύ καλές αλλά και πολύ κακές, και μάλιστα από ηχηρά ονόματα. Πριν αγοράσετε λοιπόν τη σοκο-τούρτα σας για το σπίτι ή για τους φίλους σας, ερευνήστε το θέμα για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Η γευσιγνωσία μας αξιολόγησε με βάση τα υψηλά διεθνή στάνταρ. Η σοκολάτα ενέχει τα στοιχεία ενός μύθου, και οι μύθοι δεν συντηρούνται με μετριότητες ...