Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Σοκολάτα πόσο βλάπτει τον οργανισμό?

Με λίγα λόγια, η προστατευτική ή ανθυγιεινή δράση της μαύρης σοκολάτας εξαρτάται από το πόσο περισσότερες ή περισσότερες φορές καταναλώνεται. «Η πολλή σοκολάτα κάνει κακό στην υγεία επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα ζάχαρης και λιπαρών, που συντελούν στην παχυσαρκία. Ωστόσο περιέχει και πολλά φλαβονοειδή, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και προστατεύουν τον οργανισμό από την καρδιακή νόσο», σημειώνει ο Αμερικανός ερευνητής.

Μύθος ότι παχαίνει η σοκολάτα, η οποία αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Είναι μύθος ότι η σοκολάτα παχαίνει, αντίθετα αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, αρκεί βέβαια να καταναλώνεται με μέτρο. Το κακάο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και όπως προκύπτει από έρευνες κάνει καλό στην καρδιά, επισημαίνει Αναστάσιος Αναστασιάδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Σοκολάτας τα τελευταία 23 χρόνια. Ο πρόεδρος του συνδέσμου σε συνέντευξή του στο διαιτολόγο-διατροφολόγο MSc,Παρασκευά Παπαχρήστο και στη δημοσιογράφο Μίνα Ράλλη περιγράφει την ιστορία της σοκολάτας και πώς από διάφορες ποικιλίες κακάο προκύπτουν διαφορετικά είδη σοκολάτας ενώ εξηγεί γιατί η σοκολάτα γάλακτος είναι η αγαπημένη των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου