Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Σοκολάτα Παυλίδη Εκλεκτή 
Εκλεκτή επιλογή... σαν Μαύρο Βελούδο
Για τους εκλεκτούς στη σοκολάτα, τώρα η Παυλίδου Υγείας, ακόμη πιο βελούδινη! Η Νέα Παυλίδου Υγείας Εκλεκτή είναι μία εξαιρετικής ποιότητας αυθεντική σοκολάτα Υγείας με 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Τη βαθιά σοκολατένια γεύση της και τη βελούδινη υφή της, που λιώνει στο στόμα, δε θα τα βρείτε σε άλλη σοκολάτα. Το στυλ και η κομψότητα της νέας Παυλίδου Υγείας Εκλεκτή σφραγίζουν την ποιότητα μίας υπέροχης σοκολατένιας έμπνευσης που δημιουργήθηκε... μόνο για τις δικές σας αισθήσεις!
Νέα Παυλίδη Υγείας Εκλεκτή




Σοκολάτα γάλακτος Παυλίδη
Δύο κόσμοι σοκολάτας γίνονται ένα…
Απ’ έξω η κλασική αξία της γνήσιας σοκολάτας Υγείας Παυλίδη. Από μέσα η τρυφερή καρδιά μιας γλυκιάς, απαλής σοκολατένιας κρέμας. Σε μια απολαυστική μπουκιά δύο κόσμοι σοκολάτας γίνονται ένα. Αυτή είναι η νέα Υγείας Παυλίδη Γεμιστή, η πιο γλυκιά συνέχεια της αυθεντικής οικογένειας Υγείας Παυλίδη.  

Είδη σοκολάτας υγείας Παυλίδη


Η αγαπημένη σας, αυθεντική Υγείας Παυλίδη, παρουσιάζει μία νέα σοκολάτα Υγείας με τραγανά, καλοκαβουρδισμένα αμύγδαλα, συνεχίζοντας έτσι τη μακρόχρονη παράδοση, γοητεύοντας μεγάλους και μικρούς.
Υπάρχει και υπέροχη Υγείας Παυλίδη με καβουρδισμένα φουντούκια.   




Σοκολάτα υγείας Παυλίδη με κομμάτια πορτοκαλιού
Η αγαπημένη σας, αυθεντική Υγείας Παυλίδη, παρουσιάζει μία νέα σοκολάτα Υγείας με τραγανά, καλοκαβουρδισμένα αμύγδαλα, συνεχίζοντας έτσι τη μακρόχρονη παράδοση, γοητεύοντας μεγάλους και μικρούς.
Υπάρχει και υπέροχη Υγείας Παυλίδη με καλοκαβουρδισμένα φουντούκια.

Σοκολάτα Παυλίδης

Το 1ο Φεστιβάλ Σοκολάτας Παυλίδης ξεκινάει στις 17 Δεκεμβρίου 1999 και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε ένα χώρο με παράδοση και άρωμα σοκολάτας! Το εργοστάσιο Παυλίδης, θα φιλοξενήσει το 1ο Φεστιβάλ Σοκολάτας Παυλίδη στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα κάθε μέρα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 
Η γεύση της αυθεντικής σοκολάτας. Η Σοκολάτα Παυλίδου Υγείας με παράδοση 160 χρόνων, είναι η πρώτη σοκολάτα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα Έχει κερδίσει διεθνή βραβεία για τη γεύση και την ποιότητά της. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες 100γρ, 65γρ, 30γρ.
Σοκολάτα Παυλίδου Υγείας: Η αυθεντική σοκολάτα

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010



Toblerone ονομάζεται μια ιδιαίτερα γνωστή μάρκα ελβετικής σοκολάτας. Το σχήμα των κομματιών της είναι πρισματικό (τριγωνικά πρίσματα). Παρασκευάζεται από την εταιρεία Kraft Foods.
Δημιουργήθηκε το 1908 από τους Τέοντορ Τόμπλερ (Theodor Tobler) και Εμίλ Μπάουμαν (Emil Baumann) στη Βέρνη της Ελβετίας[1] και περιέχει νουγκάαμύγδαλα και μέλι. Η σοκολάτα πωλείται σε duty free και αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Lacta Το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας

Η Νο1 σοκολάτα γάλακτος με την ξεχωριστή γεύση, που λιώνει απαλά στο στόμα. Η Lacta έχει καταφέρει να χτίσει μία δυνατή σχέση με το κοινό της, να ανανεώνεται συνεχώς και να αποτελεί μία διαχρονική αλλά και σύγχρονη μάρκα. Η Lacta κυκλοφορεί σε συσκευασίες 30γρ,60γρ,85γρ, 200γρ, mini ενώ υπάρχει και Lacta με Αμύγδαλα και Lacta με Φουντούκια σε 56γρ και 85γρ. 
Lacta με καραμέλα
Συνδυασμός… εκρηκτικός!
Η αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα γάλακτος Lacta συνδυάζεται μοναδικά με κομματάκια τραγανής καραμέλας, σχηματίζοντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό.
Η νέα σοκολάτα γάλακτος “Lacta με Καραμέλα” θα προκαλέσει τις αισθήσεις σας και θα γίνει η νέα, αγαπημένη σας συνήθεια! 
Το πιο απίθανο ταίρι της χρονιάς ήρθε για να μείνει, χαρίζοντας σε όλους μια απρόσμενη, μοναδικά πρωτότυπη αίσθηση στο στόμα! 
    
Lacta Lov’it choc’n’biscuits… και εγένετο σοκολατοαπόλαυση!
Ακαταμάχητος συνδυασμός από σοκολάτα γάλακτος Lacta με κομμάτια τραγανού μπισκότου, που θα σας παρασύρει σε ανεξερεύνητα γευστικά μονοπάτια!
Lacta Lov’it Choc’n’choc:
Σοκολατένιο μπισκότο συνδυάζεται εξαιρετικά με μοναδική μους σοκολάτας και με υπέροχα κομματάκια καραμελωμένων φουντουκιών, ενώ η αγαπημένη σοκολάτα γάλακτος Lacta τα αγκαλιάζει απολαυστικά! 


Lacta Lov’it Γκοφρέτα
Η γκοφρέτα Lacta Lov’it εκφράζει την παιχνιδιάρικη πλευρά του εαυτού μας και η απίθανη γεύση της μας γεμίζει κέφι και αυθορμητισμό. Πολλές στρώσεις υπέροχης γκοφρέτας καλυμμένες με πλούσια σοκολάτα γάλακτος, κάνουν κάθε δαγκωνιά απολαυστική για τους λάτρεις της συγκεκριμένης κατηγορίας.  

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί αρέσει η σοκολάτα τόσο πολύ στα παιδιά

Οι οδηγίες των ειδικών είναι ξεκά­θαρες: αν ένα παιδί είναι κινητικό και φυσιολογικού βάρους, μπορεί να τρώει ακόμη και κάθε μέρα ένα μικρό γλυκό, κατά προτίμηση ως απογευματινό σνακ, όχι όμως αντικαθιστώντας το κανονικό του γεύμα. Αν ένα παιδί έχει περιττά κιλά, και πάλι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα γλυκά από τη διατροφή του, κυρίως επειδή στα παιδιά οι τροφές που απαγορεύο­νται γίνονται ακόμη πιο επιθυμητές. Καθώς, λοιπόν, θα ήταν άδικο να στερήσουμε ακόμη και από ένα παχουλό παιδί το γλυκό ή τη σοκολάτα, θα μπορούσαμε να του επιτρέπουμε να τα τρώει όχι καθημερινά, αλλά δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, μας συμβουλεύουν: 
● Να ξεκινήσουμε να δίνουμε γλυκό στα παιδιά μετά τα 2 ή τα 3 χρόνια τους. Καθώς δεν ανήκουν στα απαραίτητα συστατικά της δίαιτας των παιδιών, αλλά μάλλον στη σφαίρα της κοινωνικότητας και της ευχαρίστησης, μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή τους όσο αργότερα γίνεται. 
● Να εναλλάσσουμε τα γλυκά που καταναλώνουν τα παιδιά. Καλό είναι, δηλαδή, να μην τρώνε κάθε μέρα παγωτό ή σοκολάτα, αλλά κάποιο απόγευμα να προτιμούν ένα γιαούρτι με μέλι, μια γρανίτα ή ένα φρουτοχυμό. 
● Να αγοράζουμε τις σοκολάτες, τα παγωτά και τα γλυκά σε μικρές συσκευασίες ή να τους δίνουμε μικρές μερίδες. 
Ακόμη, καλό είναι να προτιμούμε: 
● Τα παραδοσιακά γιαούρτια, αντί για τα επιδόρπια γιαουρτιού. Τα πρώτα προσφέρουν τα πολύτιμα οφέ- ­λη του ευεργετικού για το έντερο γιαουρτιού, ενώ τα δεύτερα είναι μάλλον γλυκά. 
● Τα σπιτικά μπισκότα και κουλουράκια ή τα απλά «παραδοσιακά» μπισκότα του εμπορίου, αντί για τα πολύ παχυντικά, π.χ. με επικάλυψη σοκολάτας ή με γέμιση κρέμας ή σοκολάτας (τύπου cookies). Τα δεύτερα είναι πιο επιβαρυμένα από πλευράς θερμίδων, λίπους, τρανς λιπαρών κλπ.
● Τα σπιτικά παγωτά ή τα συσκευασμένα και χύμα παγωτά που έχουν πολύ λίγο λίπος (συχνά μόνο 5%), αντί για τα πιο μοντέρνα, αμερικανικού τύπου παγωτά, που είναι εξαιρετικά λιπαρά.
● Τα σπιτικά γλυκά, αντί για όσα αγοράζουμε από έξω. Για τα πρώτα είμαστε πολύ πιο σίγουροι και ασφαλείς όσον αφορά τον τρόπο και τα υλικά από τα οποία παρασκευάζονται. 


Το σοκολατένιο αστέρι

Η «Σοκολατούπολη» είναι το πιο γλυκό μαγαζί στη μικρή μας πόλη. Είναι ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει υπέροχες σοκολατένιες κατασκευές τόσο στη γεύση όσο και στη μορφή. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να περάσει μπροστά από τη βιτρίνα του και να μη σταθεί με θαυμασμό μπροστά σ’ αυτή τη μικρογραφία της πόλης από σοκολάτα. Τα σπίτια, τα μαγαζιά, η εκκλησία, οι άνθρωποι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας, μικρά ζωάκια και κάθε λογής στολίδια, όλα είναι φτιαγμένα με μαεστρία από κάθε ποικιλία σοκολάτας που υπάρχει. Σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα, άσπρη σοκολάτα, σοκολάτα μόκα, με αμύγδαλα, πραλίνα… όλες μαζί συνθέτουν μια πανδαισία γεύσης και εικόνας.
    Τι γίνεται όμως μέσα σ’ αυτή την γλυκιά πόλη όταν όλα τα φώτα σβήνουν; Όταν ο ζαχαροπλάστης βάλει το κλειδί στην κλειδαριά και ξεκινήσει για το σπίτι του; Μήπως τελικά κι αυτή η πόλη έχει τη δική της ζωή, τα δικά της μυστικά και τα δικά της όνειρα; Ας πλησιάσουμε σιωπηλά στη βιτρίνα του μαγαζιού κι ας δούμε από κοντά τη μαγική αυτή πόλη. Τη νύχτα. Όπως λάμπει μέσα στην αστροφεγγιά του χειμώνα!

Σοκολατένιες κατασκέυες

 Η σοκολάτα επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ ως μέσο για την δημιουργία διαφόρων κατασκευών.
            

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από σοκολάτα

Την πιο αγαπημένη γιορτή με την πιο αγαπημένη γεύση
συνδύασε ένας Γάλλος ζαχαροπλάστης, που κατασκεύασε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 10 μέτρων από... σοκολάτα!

Το βάρους 4 τόνων σοκολατένιο δέντρο δημιουργήθηκε από τον Patrick Roger για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού μαραθωνίου για τα άτομα με νευρομυικές παθήσεις.

Καθένας που θα τηλεφωνεί για δωρεά θα παίρνει και ένα κομματάκι από το λαχταριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αρκεί να κάνει υπομονή μέχρι και τις 3 Δεκέμβρη οπότε και θα γίνει ο μαραθώνιος.

«Για να κατασκευαστεί αυτό το έργο χρησιμοποιήσαμε ένα ειδικό δοχείο όπου τοποθετήθηκε η σοκολάτα και στη συνέχεια ασκήθηκε έντονη πίεση», είπε ο κ. Roger, στο μαγαζί του οποίου ήδη κάνουν ουρές για να φάνε ένα σοκολατένιο... ταρανδάκι!

Σοκολάτα και έρωτας

Πολλοί ψυχολόγοι, θεωρούν τη σοκολάτα ως ένα συναισθηματικό υποκατάστατο για την έλλειψη αγάπης, το οποίο ως ένα μεγάλο βαθμό είναι αληθές. 
Φαίνεται πλέον, πως υπάρχει μια πολύ καλή βιοχημική εξήγηση για την επιθυμία για σοκολάτα, για αυτούς που έχουν πληγωθεί συναισθηματικά. Σε καταστάσεις ευφορίας, όπως όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, μέσω του εγκεφάλου εκκρίνεται μια ουσία στο σάλιο, η φαινυλαθυλαμίνη, η οποία έχει δομή παρόμοια με τις αμφεταμίνες. 
Σύμφωνα, με πολλούς ερευνητές, τα ερωτευμένα άτομα τα οποία έχουν απορριφθεί, υποφέρουν από ένα σύνολο συμπτωμάτων εξαιτίας της έλλειψης της φαινυλαθυλαμίνης, μια κατάσταση που οι ψυχολόγοι την ονομάζουν υστερική δυσφορία (Hysterical dysphoria).Επομένως, η σοκολάτα που θεωρείται πως προκαλεί την έκκριση της συγκεκριμένης ουσίας θεωρείται και ο λόγος για την ακατάπαυστη επιθυμία για σοκολάτα από πληγωμένους συναισθηματικά ερωτευμένους. Πάντως, από τα πρώτα χρόνια που ανακαλύφτηκε η σοκολάτα, θεωρούνταν ένα ισχυρότατο αφροδισιακό. Πιο συγκεκριμένα, η σοκολάτα περιέχει πέντε ως δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα θεωβρωμίνης, η οποία έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Άλλη ομάδα ψυχολόγων, υποστηρίζει πως αυτή η έντονη επιθυμία για σοκολάτα, από ανθρώπους που έχουν πληγωθεί συναισθηματικά, οφείλεται στην δομή της σοκολάτας. Πιο συγκεκριμένα, η απαλή υφή της, που λιώνει στο στόμα, είναι συνδεδεμένη στο ασυνείδητο με την βρεφική ηλικία και την διαδικασία του θηλασμού.

Σοκολάτα πόσο βλάπτει τον οργανισμό?

Με λίγα λόγια, η προστατευτική ή ανθυγιεινή δράση της μαύρης σοκολάτας εξαρτάται από το πόσο περισσότερες ή περισσότερες φορές καταναλώνεται. «Η πολλή σοκολάτα κάνει κακό στην υγεία επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα ζάχαρης και λιπαρών, που συντελούν στην παχυσαρκία. Ωστόσο περιέχει και πολλά φλαβονοειδή, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και προστατεύουν τον οργανισμό από την καρδιακή νόσο», σημειώνει ο Αμερικανός ερευνητής.

Μύθος ότι παχαίνει η σοκολάτα, η οποία αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Είναι μύθος ότι η σοκολάτα παχαίνει, αντίθετα αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, αρκεί βέβαια να καταναλώνεται με μέτρο. Το κακάο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και όπως προκύπτει από έρευνες κάνει καλό στην καρδιά, επισημαίνει Αναστάσιος Αναστασιάδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Σοκολάτας τα τελευταία 23 χρόνια. Ο πρόεδρος του συνδέσμου σε συνέντευξή του στο διαιτολόγο-διατροφολόγο MSc,Παρασκευά Παπαχρήστο και στη δημοσιογράφο Μίνα Ράλλη περιγράφει την ιστορία της σοκολάτας και πώς από διάφορες ποικιλίες κακάο προκύπτουν διαφορετικά είδη σοκολάτας ενώ εξηγεί γιατί η σοκολάτα γάλακτος είναι η αγαπημένη των παιδιών.